Kajakpaddlare i Stockholms skärgård

Nysnö i Möjaarkipelagen

Vackert aprilväder på kajaktur till Kulansuddar i Stockholms skärgård

En tidig vårkajaktur till Skärgårdsstiftelsens öppna stuga på Kulansuddar i Möjaarkipelagens naturreservat. Stugan kan inte bokas, så det är först till kvarn. Men, den här tiden på året är det sällan någon rusning.

Vaknade till ett ymnigt snöfall som klätt kobbar och skär i vitt. En otroligt fin dag på vattnet tog oss tillbaka in mot Östra Lagnö allteftersom nattens snötäcke tinade bort. Lagom till kvällen sjönk temperaturen igen och morgonen därpå skakade vi frost från tältet och sjösatte vi genom en knastrande isskorpa. Aprilskärgård levererar.

Läs mer om Möjaarkipelagens naturreservat och Kulansuddar på Skärgårdsstiftelsens hemsida

 

Snowfall in Möja archipelago

Beautiful April weather on a kayak trip to Kulansuddar in Stockholm archipelago

Early spring sea kayak get away to Archipelago Foundation’s open hut at Kulans Uddar in the Möja archipelago nature reserve. The hut cannot be booked. It’s a case of first come, first served. This time of the year, there’s usually no crowd.

Woke up to a snowfall that had covered the islets in white. A beautiful day on the water took us back towards Östra Lagnö as the snow cover melted away. By dusk the temperature fell and the morning after we shook frost off the tent and launched through a crackling ice crust. April archipelago delivers.

Read more about Möja archipelago nature preserve and Kulansuddar at The Archipelago Foundation web site

All content is copyrighted by Göran Pehrson / Allt innehåll tillhör Göran Pehrson

Comments

3 svar till ”Nysnö i Möjaarkipelagen”

 1. bluebrightly profilbild

  That was a surprise, i guess, but a beautiful one. I’m glad you got there first. 🙂 It looks cozy in the cabin, but cold on the water. Thanks for including the map – it helps me understand where you were.

  Gillad av 1 person

  1. Göran Pehrson profilbild

   Yes, it is a really cozy cabin. I’ve never come across any other visitors there off season. In winter it sometimes feels almost like you have the whole archipelago for yourself. I understand the weather and temperature is not to everyones delight, but if you give it a chance it’s even more enjoyable than summer. I’m happy you liked the post.

   Gilla

   1. bluebrightly profilbild

    I don’t like to be cold but I totally understand what you’re saying about off season – it’s so much better, just about anywhere. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: