Moccabryggare pyser ånga på Trangiakök.

Försommar i Stockholms skärgård

Havskajak till Söderarm och Norrpada skärgårdar

Spenderade med en god vän ett par fantastiska försommardagar i Söderarms skärgård. Ett otroligt vackert område som jag har fått uppleva många fina turer i. En ytterskärgård som är lättillgänglig från Rävsnäs längst ut på Rådmansö. Generöst med parkering, fint ordnat för sjösättning och slagläge på Håkanskär, Söderarm, Tjärven, Rödlöga och Norrpada över en helg gör att man ofta träffar på kajakpaddlare i Rävsnäs. Riktigt trevligt.

Den här gången blev det förutom Söderarm också ett besök i Norrpada skärgård, ett trettiotal öar ca 18-20km SO om Rävsnäs, 15km SSV om Söderarm. Norrpada karaktäriseras av sina höga skär. Makalös utsikt från de uppåt 20m höga bergsknallarna. Mycket vegetation och täta snår bäddar för vackra, snirkliga promenader. Perfekt för utvilade kajakpaddlarben. På Norrpada finns gott om grymma natthamnar för paddlare.

Norrpada är till hälften ägt av Skärgårdsstiftelsen och är ett naturreservat. Läs mer om Norrpada på Skärgårdsstiftelsens hemsida!

 

Early summer in Stockholm archipelago

Sea kayak to Söderarm and Norrpada archipelagos

Spent a few early summer days kayaking with a good friend in Söderarm, northern Stockholm archipelago. An amazing outer archipelago area where I’ve had the pleasure to spend quite a few sea kayak trips. The area is easily accessed from Rävsnäs on the eastern tip of Rådmansö. With good parking facilities, a nicely arranged sea kayak launch spot and Håkanskär, Söderarm, Tjärven, Rödlöga and Norrpada within weekend trip reach makes it a popular launch point for sea kayakers. There’s a good chance you’ll meet other kayakers for a chat.

This trip took us through Söderarm and down to beautiful Norrpada archipelago, some 30 islets 20km SE of Rävsnäs, 15km SSW of Söderarm. Its high islets characterize Norrpada archipelago. The view from the 20 meter-ish high islets is stunning. The high bare tops of the islets are surrounded by lush vegetation offering twisting and turning narrow paths for beautiful evening walks. Perfect for well rested sea kayaker’s legs. There are lots of nice camp spots for sea kayakers in Norrpada.

Norrpada is partly owned by The Archipelago Foundation and is a nature preserve. Read more about Norrpada at The Archipelago Foundations website!

All content is copyrighted by Göran Pehrson / Allt innehåll tillhör Göran Pehrson

Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: